البانية

(Przekierowano z ألبانية)

البانية (język arabski)Edytuj

Gjuha shqipe është gjuhë indoevropiane që flitet në Shqipëri, Kosovë, Republikën e Maqedonisë, Serbinë jugore dhe nga shqiptarët etnikë në pjesë të tjera të Ballkanit jugor. Gjuha shqipe flitet gjithashtu edhe përgjatë bregdetit lindor të Italisë dhe në Sicili, në jug të Greqisë si dhe në Gjermani, Suedi, Shtetet e Bashkuara, Kanada, Ukrainë dhe Belgjikë. Shqipja është një ndër gjuhët moderne që përfaqëson një degë më vete në familjen e gjuhëve indoevropiane.
(1.2) ‏ البانية
transliteracja:
(1.1-2, 2.1) ISO: albānīyya
wymowa:
znaczenia:

rzeczownik, rodzaj żeński

(1.1) Albanka
(1.2) jęz. język albański

przymiotnik, forma fleksyjna

(2.1) albańska, ż od zob. الباني
odmiana:
przykłady:
składnia:
kolokacje:
synonimy:
antonimy:
hiperonimy:
hiponimy:
holonimy:
meronimy:
wyrazy pokrewne:
przym. الباني, ألباني
rzecz. ألباني m, ألبانيا ż, الباني
związki frazeologiczne:
etymologia:
forma żeńska od arab. الباني
uwagi:
(1.1) zobacz też: Indeks:Arabski - Kraje i narodowości
źródła: